2010 10 26

http://vilniauskl.lt/game_view.php?gg=26

Salininkai vėl įrodė, jog yra komanda su charakteriu ir tiesiog išplėšė pergalę iš "Glasspro Solar" rankų. Prieš savaitę Salininkams pergalę panašiu scenarijumi turėjo atiduoti ir "AIM public". Rungtynes geriau pradėjo "BC Salininkų" komanda - po pirmųjų dešimties minučių jie buvo priekyje 19:22. Antrajame kėlinyje pastatę zoninę gynybą ir primetę varžovams greitą krepšinį "Glasspro Solar" krepšininkai perėmė iniciatyvą. Visiškai nesusitvarkydami su tokiu aikštelės šeimininkų "siurprizu" "BC Salininkai" paleido varžovus į priekį. Ilsėtis komandos išėjo esant rezultatui 37:28 "Glasspro Solar" naudai. Salininkų treneris Kęstas Kudrešovas bandė užvesti komandą, tačiau trečio kėlinuko pradžia nieko gero nežadėjo. Visgi jam besibaigiant E.Moroz pataikė tritaškį metimą kartu su sirena ir taip sumažino savo komandos atsilikimą iki 6 taškų - 48:54. Ketvirtas kėlinys prasidėjo "BC Salininkų" spaudimu bei pasimetusių "Glasspro Solar" klaidomis. Pavargę šeimininkai bandė gelbėtis pražangomis. Pradžioje jos gelbėjo, nes E.Moroz bauda metė netaikliai, pramesdamas 4 iš eilės. Šeimininkų nelaimei toks "taiklumas" tęsėsi neilgai ir kitas 4-ias Edgar realizavo. Jam į talką prisijungė komandos kapitonas P.Jasukaitis. Šie du žaidėjai visų rungtynių metu draskė "Glasspro Solar" gynybą, sužaidę puikias rungtynes. "BC Salininkai" iškovojo sunkią, tačiau pelnytą antrą pergalę čempionate- 61:72.

Justas Paliūkėnas ("Glasspro Solar" treneris): "Po dviejų kėlinukų mūsų komanda praskydo. Kas buvo blogai? Musiškiai pradėjo žaisti labai minkštai, neatsitvėrė žaidėjų ir nestatė sienų. Perdavimai buvo neužtikrinti, o žaidėjai puolime buvo per daug susigrūdę".

"BC Salininkų" komandos treneris Kęstas Kudrešovas buvo apimtas euforijos ir jam trūko žodžių. Jis tepasakė, jog tai, ką matėme antroje rungtynių pusėje buvo tikra komanda, o spurtą didžiąja dalimi lėmė užsivedimas.

Kėlinukai: (19:22, 18:6, 17:20, 7:24). Rungtynių teisėjai: M. Masalskis ir A. Urbanovič