2010 10 10

 

PRIEŠ RUNGTYNES http://www.sfl.lt/naujiena/1591-19_turas_kaip_su_alumi_pasielgs_lentvario_komanda/2010-10-08 09:26:57

Salininkai – Lentvaris. Sekmadienis, 15.00, Salininkai

Nežinia, kaip ten ir kas buvo ar bus su tuo alumi, bet faktas, kad sekmadienį kovos ir spardomo kamuolio garsai Salininkuose užgoš visus ten kylančius ir besileidžiančius lėktuvus. Kovos kaina – didžiulė, juk varžomasi dėl medalių, gal net aukščiausios prabos.

Tarp šių komandų jau senai vyksta atkakli kova, susiformavo savotiška, kaip Anglijos futbolo mėgėjai sako, “rivalry” istorija. Tą byloja ir istorija – pastarieji du komandų tarpusavio susitikimai nugalėtojo neišaiškino, abu sykius užfiksuotos lygiosios 2:2. O pastarojoje dvikovoje Lentvaryje pavasarį netrūko kietos kovos.

Aikštės šeimininkai į svarbiausias rungtynes eina be savo lyderio Jurijaus Račko, kuris šį sezoną džiugino ir varžovus liūdino net 18 įvarčių. Tačiau Salininkai tradiciškai turės gausią savos bendruomenės palaikymo komandą. Kai nesiseka, saviškių palaikymas neretai suteikia antrą kvėpavimą.

Salininkai privalo rasti naujų resursų puolime. Gal Lentvario gynybą pajėgūs pramušti Tomas Sobieski (7 įvarčiai) ar Robertas Kliukovič (4 įv.)? 20 gimtadienio išvakarėse rungtynes praleidžia dar vienas Salininkų puolėjas Mindaugas Spiečius (4 įv.).

"Tai, kad negalės žaisti Jurijus Račko, mūsų negąsdina. Bus dar daugiau ryžto įrodyti, kad galime žaisti futbolą ir be jo. O rungtynėms specialiai nesirengiame. Treniruotės kaip visuomet vyksta normaliu ritmu", -pasakojo Salininkų komandos atstovas Jurgis.

PO RUNGTYNIŲ http://www.sfl.lt/naujiena/1601-c_divizione_keiciasi_lyderis_foto/2010-10-12 11:04

Po to, kai dėl diskvalifikacijos Salininkų gretose negalėjo žaisti rezultatyviausias diviziono žaidėjas Jurijus Račko, pranašumas buvo duodamas Lentvario komandai. Juolab jau 7 minutę po Salininkų vartininko klaidos įvartį muša Aleksandras Mininkovas.

Tai nesutrikdo šeimininkų – 10 min. po perdavimo iš krašto rezultatą lygina Robertas Kliukovič.

Kuomet nėra rezultatyviausio komandos žaidėjo, iniciatyvos imasi ekipos vadovai. 38 min. galva įvartį įmušė kapitonas Ignas Jonaitis. 65 min. reto grožio baudos smūgį realizavo komandos vadovas Pranas Janušauskas. Dar vėliau šeimininkai sugeba pataikyti į virpstą.

Per paskutines 15 minučių Lentvaris dar bando organizuoti varžovų vartų šturmą, tačiau Salininkų lėktuvas jau buvo pakilęs.

„Mūsų komanda buvo užsidegusi noru žaisti ir pademonstruoti, ką galime. Visi sužaidė gerai, niekas negailėjo savęs. O ir sėkmė šypsojosi mums. Vienos atakos metu gynėjai du kartus išmušė į tuščius vartus lekiantį kamuolį, taip pat varžovai pataikė ir į skersinį“, - pasakojo I.Jonaitis.

Pasak jo, didelis ramstis komandai buvo ir savi sirgaliai, padėję nusiteikti kovai.