2011 11 13 „PARIBIO DAINA“, Salininkų atrankos turas

„PARIBIO DAINA“ („ПЕСНЯ ПАМЕЖЖА“) SALININKŲ ATRANKOS TURAS

  Tarptautinė visuomeninė organizacija „Gervėčių klubas“ , Lietuvos Gudų visuomeninių organizacijų susivienijimas ir Salininkų bendruomenės asociacija  pakvietė salininkiečius dalyvauti  tarptautinio festivalio „PARIBIO DAINA“ („ПЕСНЯ ПАМЕЖЖА “) atrankos turnyre.

  Š. m. lapkričio 13 d. pilnoje žiūrovų salėje ir įvyko tarptautinio festivalio „PARIBIO DAINA“ atrankos turnyras, kuriame kiekvienas kolektyvas turėjo atlikti po dvi lietuvių liaudies dainas.

  Konkursą pradėjo Vilniaus Salininkų lopšelio-darželio vaikų (5-6 metų) grupė, vadovaujama muzikos vadovės Janinos Dulinskienės. Mažieji ne tik dainavo, bet ir grojo liaudies instrumentais bei šoko.

  Atranką tęsė Vilniaus Salininkų vidurinės mokyklos Jaunučių choras „Kibirkštėlė“, kuriam vadovauja mokytoja Laima Žilionienė. Jiems pritarė akordeonu mokytoja Lina Prakapienė, bei šokių kolektyvas „Mažoji Paletė“, vadovė Laima Urbonaitė-Elzbergienė.

  Scenoje pasirodęs Vilniaus Salininkų vidurinės mokyklos merginų ansamblis kartu su mokytojomis Laima ir Lina ne tik dainavo žemaitiškai, bet ir suteikė žiūrovams galimybę pasiklausyti lietuvių tautos pasididžiavimo-sutartinės.

  Konkursą užbaigė, oriai į sceną įžengęs Salininkų sodų bendrijos „Medicinos darbuotojai“ kolektyvas, vadovas Vidmantas Navickas. Jų dainos buvo artimos ir mielos kiekviem klausytojui. Salėje neliko nei vieno abejingo, visi smagiai dainavo kartu su kolektyvu.

  Kolektyvų pasirodymą stebėjo ir vertino garbinga  komisija: „Gervėčių klubo“ pirmininkas Alfonsas Augulis, Vilniaus Salininkų vidurinės mokyklos direktorius Juzef Trypucki, Valstybinio choro „Vilnius“ vadovas Vladas Bagdonas ir Salininkų bendruomenės asociacijos pirmininkė Ramutė Nalivaikienė.

  Komisijos sprendimas:

  I vieta savo amžiaus grupėje -Vilniaus Salininkų lopšelio-darželio vaikų (5-6 metų) grupė;

  I vieta savo amžiaus grupėje - Vilniaus Salininkų vidurinės mokyklos Jaunučių choras „Kibirkštėlė“;

  Simpatijų diplomu buvo apdovanoti Salininkų sodų bendrijos „Medicinos darbuotojai“ kolektyvas;

  I vietą savo amžiaus grupėje ir galimybę dalyvavauti VIII  tarptautiniame festivalyje „PARIBIO DAINA“ („ПЕСНЯ ПАМЕЖЖА “), kuris vyks 2011 lapkričio 26 d. Baltarusijos Respublikoje - Vilniaus Salininkų vidurinės mokyklos merginų ansamblis kartu su mokytojomis Laima ir Lina.