2012 METAI

NUOŠIRDŽIAI VISIEMS DĖKOJAME, PRISIDĖJUSIEMS PRIE PROJEKTO „VAIKŲ SVAJONĖS“

 Vaikų dienos centras „Šaltinis“ jau dvejus metus iš eilės dalyvavo socialiniame projekte „Vaikų svajonės“.  Vaikų  žodžiais tariant, tai neįtikėtina, bet labai realu ir džiugu. Visų vaikų svajonės buvo išpildytos per kelis mėnesius. Susilaukėme daug svečių, kurie ne tik pildė vaikų svajones, bendravo, dalyvavo renginiuose, bet ir  prisidėjo prie vaikų gerovės.

„Gelbėkit vaikus“ Salininkų vaikų dienos centro „Šaltinis“ 2012 m. Kalėdinis renginys

„Gelbėkit vaikus“ Salininkų vaikų dienos  centre  „Šaltinis“ 2012 m. gruodžio  21 d. vyko Kalėdinis renginys, kuriame dalyvavo vaikai, tėveliai, seneliai, broliukai, sesutės,  svečiai  ir savanoriai. Centro auklėtiniai pristatė spektaklį  „Kaip Besmegenis nešė laišką“. Po pasirodymo renginį paįvairino atvykę svečiai ne tik su dovanomis iš Vokietijos, bet ir kartu su savanoriais organizavo veiklą, kurioje vaikai dalyvavo su dideliu džiaugsmu. Po spektaklio ir veiklos vaikai visus svečius ir tėvelius pakvietė prie šventinio stalo, kurį paruošė patys tėveliai kartu su savo vaikais. Belaukiant Kalėdinio renginio kiekviena šeima turėjo užduotį – išsikepti savo pyragą, riestainį ar meduolį, į kuriuos turėjo įdėti kelis nuostabius ingredientus – meilę, tikėjimą ir viltį. Beragaudami skanėstus vieni kitiems linkėjome linksmų Kalėdų, stiprybės ir vilties.

  Kiek kartais nedaug tereikia, kad įvyktų tikras stebuklas.  

Spalio 27 d. Vaikų dienos centro auklėtiniai kartu su tėveliais dalyvavo VO “Gelbėkit vaikus” organizuojamame labdaros koncerte “ Už vaikystę”.

Spalio 30 d. mokyklos atostogų metu „Gelbėkit vaikus“ Salininkų vaikų dienos centras, Fabijoniškių vaikų dienos centras „Svajonių laivas“ ir vaikų dienos centras „Duok ranką“ dalyvavo sveikatingumo projekte „Mes kartu sportiški, kūrybingi ir laimingi“, kurio metu buvo organizuojamos futbolo varžybos. Po varžybų vaikai gerdami arbatą dalinosi įspūdžiais ir aptarė kitas veiklos kryptis.

Spalio 9 d. Vaikų dienos centre „Šaltinis“ lankėsi svečiai iš Baltarusijos. 

Tikslas buvo – organizuoti mokomąjį vizitą Baltarusijos specialistams, dirbantiems vaiko ir šeimos gerovės srityje, siekiant supažindinti su Lietuvoje teikiamomis paslaugomis šeimai ir vaikui, bei paslaugų teikimo būdais ir gerąja patirtimi. Lankydamiesi mūsų Vaikų dienos centre svečiai domėjosi apie vaikų dienos centro veiklą, jo teikiamas paslaugas, gerąją patirtį ir iššūkius. Svečiai stebėjo centro veiklą, bendravo su vaikais, mokėsi vieni iš kitų naujų žodžių. Prie arbatos puodelio vyko aptarimas. Svečiai liko sužavėti vaikų kūrybingumu, išmone ir darbu.

Rugsėjo mėnesį nuo 28 iki spalio 12 d. Vaikų dienos centras „Šaltinis” Salininkų gimnazijoje pradinėse klasėse pristatė meninę – kūrybinę darbų parodą „Idėjos gimsta spalvose“.

             

Vaikų dienos centras „Šaltinis“ rugsėjo 11 d. dalyvavo ekskursijoje „Anykščių kelias“

Atvykstant į Anykščius vaikai susipažino su miestelio istorija. Lankėsi Arklio muziejuje Neroniuose, keliavo pasižvalgyti po J.Biliūno sodybą, aplankė rašytojo kapą - Laimės žiburys. Vėliau vyko  į Anykščių geležinkelio muziejų, kur eksponuojami kelionės reikmenys, signalinės ryšio priemonės, žibintai, švilpukai, įspūdingos svarstyklės, kurios pasvėrė visos ekskursijos dalyvius iškarto ir kiti eksponatai. Vaikai galėjo pasiklausyti įdomaus pasakojimo, pasivažinėti rankine drezina, pasigrožėti „Siauruku“. Taip pat vyko apžiūrėti antrąjį pagal dydį akmenį Lietuvoje - Puntuką. Šalia Arklio muziejaus, kaimo sodyboje dalyvavo edukacinėje duonos kepimo programoje, kurios metu vaikai ne tik susipažino  su senovės Lietuvos kultūros tradicijomis, jų puoselėjimu, taip pat mokėsi minkyti tešlą ir formuoti duonelę. Kol ji kepė vaikai turėjo puikią galimybę susipažinti su senovės žemės ūkio  padargais, pavaikščioti kajokais, pažaisti įvairių žaidimų ir pasigardžiuoti tradiciniais lietuviškais karštais patiekalais. 

 RUGSĖJO 8 D. DALYVAVO RENGINYJE “PASITIKIME RUDENĮ SALININKUOSE 2012”

Vaikų dienos centro ugdytiniai, tėveliai ir savanoriai aktyviai sudalyvavo renginyje. Visi kartu iškilmingai žingsniavo eisenoje, dalyvavo Bendruomeniškumo Vilties simbolio užgimimo ceremonijoje, klausėsi muzikinio koncerto. Centro savanoriai Brigita Janonytė, Silvija Baniulytė, Kamilė Zaleckaitė ir Juozas Gulbinskis renginio metu vedė edukacinę programą “Keliauk kartu su mini Zoo”, vadovaujant centro vadovei Vitalijai Marijonai Zaleckienei. Visi kartu labai džiaugiamės, kad vaikai ir tėveliai turėjo didelį susidomėjimą ir aktyviai dalyvavo programoje.

VAIKŲ VASAROS POILSIO STOVYKLA

  “Gelbėkit vaikus“ Salininkų vaikų dienos centras „Šaltinis“ savo veiklą vykdo ištisus metus. Ne išimtis ir vasara.  Birželio 25 - liepos 3 dienomis organizavo vasaros poilsio stovyklą, kurios metu vaikai po mokslo metų turėjo puikią galimybę atgauti ne tik fizines, bet ir dvasines jėgas. Centro ugdytiniai lankėsi Liubavos dvaro muziejuje, kuriame vaikai dalyvavo edukacinėje programoje. Šalia aplankė Europos parką, susipažino su šiuolaikiniu menu po atviru dangumi. Vaikų dienos centro ugdytiniai kartu su vadove Vitalija Marijona Zaleckiene yra pastatę pagal Martyno Vainilaičio eiliuotą mitologinę poemą „Brūknelė“ spektaklį, kurį pristatė ne tik vietos bendruomenei, bet ir Adomo Mickevičiaus bibliotekoje ir buvo pakvieti į Operos ir baleto teatrą pasižiūrėti profesionalų pastatymą „Brūknelė“, o po spektaklio vaikai turėjo išskirtinę galimybę susitikti su aktoriais. Todėl mums buvo labai svarbu aplankyti Martyno Vainilaičio sodybą „Ežio dvaras“, kuriame poeto žmonos, Sofijos Vainilaitienės įkurtame muziejuje vaikai galėjo apžiūrėti gausybę poeto parašytų knygų vaikams, pasėdėti prie M. Vainilaičio kurybos stalo, o kieme – skulptūrų parke atskirai paliesti kiekvieną skulptūrą ir kartu prisiminti iš skaitytų pasakų pačius pagrindinius personažus. Stovyklos metu vaikai dalyvavo AVIVOS gyvybės draudimo ir pensijų fondo organizuojamame 10-čio proga renginyje,  kur kartu su kompanijos darbuotojais rungtyniavo  futbolo varžybose, taip pat susipažino su kompanijos darbo specifika. Lankėsi ir Kėdainiuose, kur centro partneriai „Omnitel“ suorganizavo puikų renginį. Vaikai savo gebėjimus galėjo išbandyti didelio spektro meninėse, kūrybinėse veiklose: pynė krepšelius, gamino lėles, kūrė mozaiką, vėrė karolius, dalyvavo jogos užsiėmimuose, įvairaus stiliaus choreografijos užsiėmimuose, susipažino su netradiciniais muzikos instrumentais, klausėsi koncerto. Stovyklai besibaigiant aplankė ir Pinigų muziejų, kuriame vaikai sudalyvavo edukacinėje programoje.                                                                                                                                                                       

  Stovyklos metu vaikai ne tik pailsėjo, atgavo fizines bei dvasines jėgas, bet ir aplankė kultūrines vietas, susipažino su įžymiais žmonėmis, praplėtė savo akiratį, atsiskleidė saviraiškoje, o  svarbiausia, kad jų širdelėse liko neišdildomi vasaros įspūdžiai.

Kūrybingoje aplinkoje augantys vaikai – mūsų ateities pamatas.

 

Vadovė  Vitalija Marijona Zaleckienė

SALININKŲ VAIKŲ DIENOS CENTRAS „ŠALTINIS“ ORGANIZAVO ŠEIMOS SAVAITĘ

 

„Gelbėkit vaikus“ Salininkų vaikų dienos centras „Šaltinis“ organizavo Šeimos savaitę nuo gegužės 9 iki 15 d., kurios tikslas skatinti šeimas aktyviau dalyvauti dienos centro veikloje, stiprinant šeimos tarpusavio bendravimą bei bendradarbiavimą ir turiningai leisti laisvalaikį per meninę - kūrybinę veiklą.

Veiklos planas:

  Gegužės   9 d. – paskaita tėvams „Pozityvioji tėvystė“.

  Gegužės 10 d. – Teatro terapija.

  Gegužės 11 d. – Dailės terapija.

  Gegužės 14 d. – Sporto diena.

  Gegužės 15 d. – Muzikinė popietė „Tai bent šeimynėlė“.

 

   Tėvai ne tik įgijo naujų žinių apie pozityviąją tėvystę, bet ir aktyviai įsitraukė į visas veiklas, kurių metu mokėsi meno paslapčių, dalyvavo orientacinėse varžybose, grupiniuose užsiėmimuose, varžėsi tarp šeimų ir pelnė “Tai bent šeimynėlė” titulą.

 

   Vadovė  Vitalija Marijona Zaleckienė

 

 SALININKŲ VAIKŲ DIENOS CENTRAS „ŠALTINIS“ FOTOKONKURSE LAIMĖJO I-ĄJĄ VIETĄ

 

„Gelbėkit vaikus“ Salininkų vaikų dienos centras „ŠALTINIS“ 2012 m. sausio mėn. dalyvavo fotokonkurse, kurį organizavo visuomeninė organizacija  „Gelbėkit vaikus“ ir Gyvybės draudimo ir pensijų bendrovė „Aviva Lietuva“.

Konkurso tikslas – sudaryti sąlygas vaikų, lankančių vaikų dienos centrus, saviraiškai, sudaryti sąlygas plėtoti jų kūrybinius polinkius ir gebėjimus bei paskatinti vaikus tinkamais būdais išsakyti savo nuomonę.

Konkurso tema „Gyvybė – tai dovana ir atsakomybė“. Darbas turėjo atspindėti, kaip vaikai suvokia gyvybę bei poreikį ją branginti, saugoti ir tinkamai ja rūpintis. Taip pat darbas turėjo atspindėti vaikų nuomonę apie bendrą VO „Gelbėkit vaikus“ ir Gyvybės draudimo ir pensijų bendrovės „Aviva Lietuva“ projektą „Iš gatvės į mokyklą“ („Street to School“).

Salininkų vaikų dienos centras ''Šaltinis'' šiame fotokonkurse vyresniųjų vaikų grupė tarp dienos centrų laimėjo I-ąją vietą.