2011 03 15

BC SALININKAI PABAIGĖ GANA SĖKMINGĄ EKIPOS PASIRODYMĄ ŠIŲ METŲ VKL ČEMPIONATE

http://vilniauskl.lt/game_view_b.php?gg=181

Po užtikrintos pergalės pirmosiose Basketnews.lt Didžiosios Iššūkio taurės rungtynėse "KK Žaibas" turėjo net 23 taškų pranašumą. Nepaisant to, vadžias į savo rankas jie tvirtai perėmė ir šiandien, kuomet jau trečią rungtynių minutę pirmavo 5-13. "BC Salininkai" komanda klydo, nemažai atakų pasibaigdavo žingsniais, "nešti" kamuoliai taip pat neleido pasivyti varžovų. Pirmojo ketvirčio metu "KK Žaibas" puikiai atakavo iš toli, pataikydamas net 4 taiklius tritaškius. Nors šeimininkams ir nesiseka prisivyti, tačiau trys gražūs blokai kėlinio pabaigoje pamalonina žiūrovų akį. Deja, rezultatas jau po pirmo kėlinio 11:26... Antrame kėlinyje "BC Salininkai" pradeda vytis varžovus ir sumažina skirtumą iki šešių taškų. Agresyvesnis žaidimas bei geresnė gynyba daro savo ir 5-ą kėlinio minutę sunerimusi "KK Žaibas" komanda paima minutės pertraukėlę. Tačiau šis veiksmas nepadeda atsigauti ir pailsėti komandos išsiskirsto 4 taškais pirmaujant "Žaibui". Trečiame kėlinyje šeimininkai sumažina skirtumą iki dviejų taškų, tačiau neilgam. Netrukus po to seka taiklios varžovų atakos, ir "KK Žaibas" trečią kėlinį baigia dešimties taškų persvara. Ketvirtame kėlinyje salininkiečiams sekasi prasčiau, tačiau šiaip ne taip penktą minutę jie sumažina skirtumą iki penkių taškų. "KK Žaibas" nuolat priekyje nedidele, tačiau saugiau persvara. Likus vienai sekundei iki dvikovos pabaigos "BC Salininkai" įmeta taiklų dvitaškį, tačiau pralaimi ir šias rungtynes 2 taškų pervarą, taip pabaigdami gana sėkmingą ekipos pasirodymą šių metų VKL čempionate.

"

BC Salininkų" ekipos treneris K. Kudrešovas po paskutinės komandos dvikovos čempionate kalbėjo: "Manau, jog sužaidėme pagal savo galimybes. Negali sužaisti geriau, negu sugebi. Žinoma, maloniau būtų pergale pabaigti sezoną savo aikštelėje, kadangi trūko tikrai nedaug. Sveikiname varžovus su pergale ir patekimą į kitą etapą. Kas liečia pasirodymą čempionate - tai blynas, tačiau neprisvilęs. O jei rimčiau, tai viskas buvo super ir aukščiausiame lygyje. Šaunuoliai organizatoriai. Linkiu kitąmet dar geresnio ir gausesnio čempionato!"

 

Ekipos treneriui pritarė ir vidurio puolėjas A. Kovalevskij: "Prieš pirmas rungtynes dauguma mūsų žaidėjų tiesiog išsigando, jog žaisime prieš 1 vietą, tad netikėjo, jog galime pakovoti dėl vietos kitame etape. Todėl žaidėme išsigandę, neužtikrintai ir pralaimėjome 23 taškais. Atlošti tokį skirtumą prieš tokią komandą, kaip "KK Žaibas", šiai dienai mums neįmanoma. Tačiau manau, jog sezoną pabaigėme garbingai, įvykdėme tikslus - patekome į pogrupio aštuntuką. Komanda tikrai turi potencialo, tad kitą sezoną sieksime pasirodyti dar geriau. Didelis dėkui VKL už puikų turnyro organizavimą !

 

"KK Žaibo" vyr. treneris J. Karosas po patekimo į ketvirtfinalį kalbėjo: "Seriją, manau, baigėme jau pirmose rungtynėse, kuomet laimėjome 23 taškais. Galbūt dėl to vakar susirinkome ne visi ir rungtyniavome atsipalaidavę. Norėjome leisti parungtyniauti visiems, todėl pergalės žūtbūtinėmis priemonėmis nesiekėme. Ačiū "BC Salininkams" už seriją - jie kovojo pagirtinai. Esame labai patenkinti, jog pasirinkome šią lygą, kurioje jaučiasi didelis organizuotumas ir tvirta ranka. Manau, jog kaip pirmiems metams drąsiai rašytumėme 10 su pliusu, ypač dėl to, jog organizatoriai ką žadėjo, tą ir ištesėjo. Dabar jau laukiame serijos su "SKM - 1993", nes labai trokštame patekti į  "

 

 Kėlinukai: (11:26, 25:14, 7:13, 22:14). Rungtynių teisėjai: T. Klionauskas ir D. Šomka.