2011 06 11

Reaktorius nepaliauja stebinęs

Po pirmų kelių turų ne vienas didesnis B diviziono žinovas Reaktorių nurašė – komanda beviltiškai pralošė, žaidimo nebuvo, potencialo nesimatė. Jau buvau bepradedąs nurašinėti ir aš. Gerai, kad nespėjau. Komanda, pagavusi savo keistą žaidimą, pradėjo demonstruoti ir rezultatus. Šįkart reaktorinių auka tapo paskutiniu metu sėkmingai rungtyniaujanti Salininkų ekipa, kuri atvyko į Maišiagalą nepralaimėję keturių mačų iš eilės. Be to, nepasitvirtino komandos vadovo Prano Janušausko spėjimas, jog nepavyks surinkti pajėgios sudėties. Iš esmės, komandoje trūko tik trijų pagrindo žaidėjų. Todėl natūralu, jog svečiai galvojo tik apie pergalę. Tuo labiau, jog į rungtynes kartu su salininkiečiais atvyko visai jau nemažai ištikimų gerbėjų būrelis... To tikslo vedini Salininkai ir pradėjo rungtynes aktyviau. Salininkiečiai buvo aktyvesni visoje aikštėje. Tačiau sėkmingai ir tvarkingai besigindami reaktoriniai sugebėjo atlaikyti pirmąją atakų bangą. O ir patys po truputį pradėjo grasinti svečių vartams. Kaip ir įprasta jiems, naudojant taktiką – spirk ir bėk. Kamuolio nepavykstant kiek ilgiau užlaikyti aikštės viduryje, Reaktoriaus futbolininkai jį vienu ar dviem perdavimais stengdavosi permesti į atakų smaigalį, kur bandydavo už jo užsikabinti puolėjai. Šįkart ir vidury žaidžiančiai Reaktoriaus žvaigždei Robkei (R.Lipnevič) kiek ilgiau užsibūti su kamuoliu nepavykdavo. Pavojingiausia ataka visgi sukuriama prie šeimininkų atakų – po trumpos kombinacijos pavojingiausias svečių žaidėjas Jurka (J.Račko) išvedamas vienas prieš vieną Reaktoriaus vartų sargą. Šeimininkų laimei, o svečių nelaimei šią dvikovą puolėjas pralaimi. Po keletos minučių Jurka jau asistuoja T.Skinderiui, tačiau pastarasis, būdamas patogioje pozicijoje baudos aikštelėje, kiek sudelsia ir Reaktorius apsigina. Šeimininkai tuo tarpu pirmame kėlinyje bene vienintelį kartą kiek pavojingiau sužaidžia, kuomet Robkė maždaug iš 16 metrų stipriai smūgiuoja į svečių vartus, bet pastarųjų vartininkas Viktoras žaidžia patikimai. Po pirmojo 0:0, ir atrodė, jog tėra laiko klausimas, kada įmuš Salininkai.

Antrame kėliny ir toliau laukėme salininkiečių spaudimo. Tačiau, žaidimas buvo ganėtinai lygus. Net kiek aktyvesni reaktoriniai. Apsipratę su salininkiečių žaidimu ir sėkmingai gindamiesi, reaktoriniai vis drąsiau kontrose gaudo varžovus gausiomis pajėgomis. Galima pradėti skaičiuoti jau ir Reaktoriaus progas: Robkės kiek netaiklus smūgis iš vidutinio nuotolio, jo asistas draugui maždaug ant 11 m žymos ir pastarojo spyris tiesiai į varžovų vartininką. Vienoje iš atakų tik pusiau stebuklas gelbėja salininkiečius – po perdavimo iš baudos smūgio vis tas pats Robkė iš kelių metrų smūgiuoja, svečių vartininkas kamuolį atmuša prieš save, ir antru bandymu galva Robertas iš kelių metrų sukerta tiesiai į vartininką. Vis dar 0:0… Salininkai ir vėl turi progą. Ir vėl ji suteikiama Jurkai, kuomet dar kartą jis iššoka vienas prieš Reaktoriaus vartų sargą. Deja, šįkart ir vėl virš vartų… Matėsi, jog Salininkų didelis noras pelnyti įvartį komandos žaidimą padarė monotonišku – tiesiog paprastas aukštas skersas link šeimininkų baudos aikštelės. Manyčiau, kad pritrūko to aštrumo ir improvizcijos, kuri buvo pirmame kėlinyje. Todėl antroje žaidimo pusėje reaktoriniai kažko svečiams sukurti ir neleido. Rungtynės, kurios buvo pakankamai atkaklios ir malonios žiūrovų akiai, baigiasi taip, kaip ir prasidėjo – 0:0.

Abi komandos uždirba po tašką. Reaktoriaus turnyrinės lentelės vietos tai nekeičia, o štai Salininkai, Vilčiai įveikus  Troją, smunka viena vieta žemiau – į 6-ąją.   

Apžvalgininko prognozės prieš rungtynes: jei priimti kaip už gryną pinigą P.Jaušausko žodžius, tai svarstykles galima būtų nusverti į Reaktoriaus pusę. Tačiau labai vertinu Salininkų ekipos stabilumą. Tikiu, kad jie nepralaimės ir šįkart. 2:2. Po pirmo kėlinio – 1:0 Reaktoriaus naudai. Vėliau palygins Salininkai, gaus kontrą. Antrą kartą lygins likus apie 10 min. Geltonų kortelių – dvi. Po vieną kiekvienai komandai. Ką atpėjom: visgi Salininkai nepralaimėjo. Ir kad lygiosiomis baigsis – atspėta. Tačiau, kad rungtynės baigsis be įvarčių, tai jau niekaip negalėjau paprognozuoti... 75%