2011 04 21

http://www.fksalininkai.lt/index.php?file=draugiskos1.html

FK Salininkai - FK Užupis 2010-10-21

2011 m. balandžio 21 d. FK Salininkai prailaimėjo draugiškas rungtynes prieš Užupio koamndą. Pralaimėta pajėgiai komandai, kuri demonstravo kokybišką žaidimą. Tai buvo paskutinės draugiškos rungtynės prieš oficialų sezoną. Stadiono saugojimas išlaikant jo kokybę komandai į naudą neina. Reikėtų nežaist kol nebus pirmą kart nušienauta žolė, tačiau  balandžio 25 dieną jau Carlsberg taurės rungtynės . Todėl vienas draugiškas rungtynes tenka būtinai žaisti namie. Bet apie rungtynes plačiau.....                  

  FK Salininkų žaidimas dar banguoja, trūksta sužaistų draugiškų rungtynių. Per šias rungtynes buvo minimaliai eksperimentuota, nes žaista su labai pajėgia Užupio komanda, kuri pernai per stebuklą SFL A divizione iškrito iš prizininkų trejeto. Pirmas kėlinys tikrai priklausė Užupio komandai. Kurios žaidėjai turi daugiau patirties ir greičiau apsiprato su kamuoliu. Jų komandoje tikrai reikia išskirti Artūrą Žarnovskį kuris labai pavojingai grasino Salininkų vartams. Salininkų legionierius žaidžiantis Užupio komandoje - Sergėjus Staškevičius taip pat ne labai jautė  sentimentus savo miestelio komandai, nuolat atakuodamas mūsų vartus. Pirmas įvartis krito į Salininkų vartus po pakelto kampinio . Pakartotinai skersuotas kamuolys Į mūsų baudos aikštelę , kur tiksliai galva sužaidė Užupio žaidėjas. Po šio įvarčio atsibudome ir mes . Aštrus Skinderio prasiveržimas dešiniu šonu. Roberto smūgis į vartus. Aštrūs Mindaugo ir Ervino išpuoliai  . Tačiau pirmo kėlinio rezultatas 0:1 Salininkų ne naudai.

   Antras kėlinys jau lygesnis. Aišku užupio žaidimas solidesnis, tačiau ir Salininkų kontratakos labai pavojingos. Labai geromis progomis nepasinaudoja tiek Užupio , tiek Salininkų komandos. Robertas Kliukovičius pataiko į virpstą. Mindaugas Spiečius neišnaudoja puikios progos iš 5 metrų nukreipti kamuolį į vartus. Antrame kėlinyje jau pradėjo gautis atakos Salininkų komandai, atsirado mintis puolant, skersai kamuolys judėdavo iš vieno šono į kitą , nors puolėjams užsikabinti už kamuolio ir palaikyti jį atsitvėrus korpusu, atiduot pasą saugams, jungiant juos į ataką sekėsi sunkiai. O besibaigiant rungtynėms Užupis pelno ir 2 įvartį. Čia pasižymėjo mūsų vartininkas,  iš 22 metrų smūgiuotą kamuolį nepataikė, nors privalėjo jį atremti. Gerai nurašykime šį įvartį vartininko treniruočių trūkumui. Galutinis rezultatas 0:2.  Pasiguoskime , kad nežaidė Saulius ir Jura ,  žaista su A diviziono vienais iš kandidatų į prizininkus. Kur tobulėti erdvės pilnos FK Salininkai komandai ir darbo dar įdėti ir triūso reikia labai daug. O kaip seksis tai  pamatysime . Darbo vaisius skinsime rudeni.

Už fotografijas dėkojame Arūnui Silickui