2011 01 04

http://vilniauskl.lt/game_view.php?gg=94

Kėlinukai: (29:13, 20:18,8:25, 31:17). Rungtynių teisėjai: V. Steckas ir B. Laurušonis. Techninėmis pražangomis nubausti: E. Kurdešovas (BC Salininkai) ir "BC Salininkai" komanda.

Turnyrinės lentelės kaimynų dvikova žadėjo įtemptą reginį, todėl Elektrėnų sporto centro salėje susirinko bene daugiausiai žiūrovų šiame sezone. Labai rimtai grumtynėms pasiruošė ir "BC Salininkai", į Elektrėnus atvykę pajėgiausia sudėtimi. Į pirmą šeimininkų bandymą pabėgti dviem taikliais tritaškiais atsakė salininkiečiai. Tačiau "Elektrėnų SC" komanda nepasimetė - po M. Kaminsko dvitaškio su pražanga ekipa truktelėjo pirmyn 13:6. Pirmą kėlinį elektrėniškiai atrodė lyg ant sparnų ir žaidė neabejotinai geriausias rungtynes sezone. Po V. Andriekaus baudų metimų skirtumas jau panašėjo į nepadorų dar nesibaigiant pirmajam kėliniui - 25:10. Šio kėlinio metu aikštelėje spėjo pabūti visi iki vieno šeimininkai, bei net 10-imt svečių krepšininkų. "BC Salininkai" ir toliau klydo elementariose situacijose, itin dažnai iš 100%-tinių padėčių būnant po krepšiu pramesdavo A. Kovalevskij. Tuo tarpu tikra puolimo bei gynybos mašina šeimmininkų gretose buvo M. Kaminskas, visų rungtynių metu surinkęs net +39 naudingumo balus. Antrojo ketvirčio pabaigoje įsivėlę į bereikalingas diskusijas su arbitrais salininkiečiai visiškai pamiršo žaidimą, o skirtumas jau perkopė 20 taškų ribą. Visa laimė, jog aistroms aprimus dar iki ketvirčio pabaigos skirtumas sumažėjo - 49:31. Ant laurų užmigę šeimininkai buvo skaudžiai nubausti trečiame kėlinyje, kuomet "BC Salininkai" pradėjo demonstruoti tą žaidimą, kurį visada norėtų matyti ekipos sirgaliai. Dar iki ketvirtojo kėlinio pabaigos tritaškių lietumi aikštelės šeimininkus "pavaišino" M. Žaltauskas, o po taiklaus P. Jasukaičio šūvio jau tik minimali "Elektrėnų SC" - 55:54. Kėlinį svečiai laimėjo net 8:25 ir tikrai neketino sustoti. Tą dar kartą puikiai įrodė P. Jasukaitis, pirmą kartą išvesdamas "BC Salininkus" pirmyn - 57:58. Visiškai sutrikusių elektrėniškių laimei ir vėl iš dėkingų padėčių kelis kartus prametė A. Kovalevskij, tačiau 3 taškų deficitas labai neramino. Kai atrodė, jog svečiams vis dėlto pasiseks išplėšti įsimintiną pergalę savo žodį tarė ilgai tylėjęs K. Bakanovas (Elektrėnų SC) - sunkiai pateisinamas jo metimas iš metrų pasiekė tikslą ir atsvėrė svarstykles šeimininkų naudai. Nuo to laiko taškus "BC Salininkai" pelnė tik baudomis, o pats tritaškis, kaip paaiškėjo vėliau, tapo bene pagrindine persilaužimo priežastimi. Nors ir pilnos techninio žaidimo broko, tačiau kovingos bei įdomios rungtynės pasibaigia "Elektrėnų SC" pergale, bei stiprėjančia komandos pozicija kovojant dėl vietos pirmajame aštuntuke.

"Elektrėnų SC" ekipos rungtynių didvyris M. Kaminskas po pergalės kalbėjo: "puiku, jog komanda po Naujųjų Metų susižaidė ir pasiekėme pergalę. Tikimės, kad ir kitos rungtynės bus tokios pačios. Pradėjome puikiai, tačiau beviltiškai pralaimėjome trečiame kėlinyje. Gerai, kad susikaupėme ir pavyko laimėti. Šiandien puikiai pavyko sužaisti asmeniškai. Sunku įvardinti kodėl - rungtyniauju savo malonumui, tiesiog buvo sėkminga diena. Stengsimės ir toliau rodyti tokį žaidimą, kad pasiekti savo tikslą - finalinį ketvertą."

BC Salininkų" atstovas R. Šniras po rungtynių paminėjo, jog laimėjo šiai dienai pajėgesnė ekipa: "pradžioje stipriai atsilikome. Užteko jėgų prisivyti varžovus, tačiau jų pritrūko pabaigoje, kai to reikėjo labiausiai. Varžovų komanda stipri, todėl laimėjo pelnytai, o mums dar pristigo ir patirties."