2010 10 31

 

PRIEŠ RUNGTYNES

22 turas: Dviejų savaitgalių intriga http://www.sfl.lt/naujiena/1675-22_turas_dvieju_savaitgaliu_intriga/ 2010-10-29 20:33:53

 

Salininkai – Rytas 75/15/10

Jau temstant, sekmadienį Salininkų rajone gali skambėti legendinė grupės „Queen“ daina „Mes čempionai“. Iki C diviziono nugalėtojų titulo salininkiečiams trūksta vos žingsnelio – nugalėti viltis išlikti divizione praradusį Rytą.

Prieš svarbiausias sezono varžybas Salininkų stovykloje vyrauja visiškai ramios nuotaikos, jokio ekstra specialaus pasirengimo ir neeilinių treniruočių nerengiama.

„Mūsų komanda psichologinės įtampos nejaučia. Jau užsitikrinome vietą B divizione ir tai leidžia mums nesinervinti. Treniruojamės įprastai. Vis dėlto rungtynių svarbą suvokiame. Mūsų užduotis – išeiti į aikštę maksimaliai susikaupus ir atlikti sezono darbą iki galo“, - tikino vienas Salininkų komandos vadovų Jurgis Jonaitis.

Ryto komanda jau anksčiau susitaikė su mintimi, kad teks atsisveikinti su C divizionu. Dabar beliko kovoti dėl garbės ir prestižo. Be to, komandai svarbu atsigauti po skaudaus pralaimėjimo Lentvariui (2:10) prieš savaitę ir parodyti, kad nėra sugniuždyta.

„Tikiuosi, mūsų komanda jau tikrai niekada neturės tokių varžybų kaip su Lentvariu. Po jų visi padarėme išvadas. Uždavinys sekmadienį paprastas – išeiti į aikštę ir sužaisti geras rungtynes. Nesvarbu, laimėsime ar pralaimėsime, svarbu garbingai užbaigti sezoną“, - pasakojo Ryto komandos kapitonas Andžejus.

Jis pridūrė, kad specialaus tikslo sugadinti šventę Salininkams Ryto komanda neturi: „Mums bus labai smagu žaisti prieš daug žiūrovų. Tai visada prideda daugiau emocijų, o nuo to futbolas tampa tik įdomesnis“.

PO RUNGTYNIŲ http://www.sfl.lt/naujiena/1683-galingas_salininku_komandos_finisas/ 2010 11 03 19:48:59

Galingas Salininkų komandos finišas

Salininkai sezoną baigė įspūdingu finišu ir pelnytai iškovojo geriausios grupės komandos titulą bei kitą sezoną žais jau B pakopoje. Salininkiečiai prieš paskutines varžybas visas vadžias laikė savo rankose ir gerbėjų nenuvylė – namuose sutriuškino Rytą ir šoko pergalės šokį.

Salininkai – Rytas 13:0

Salininkų ekipos finišas šį sezoną – daugiau nei įspūdingas ir pribloškiantis. Jiems tereikėjo dviejų pergalių prieš Žaibus ir Rytą, tačiau lyderiai varžovus sumalė į miltus ir per 2 varžybas įmušė net 25 įvarčius. Bet reikia pastebėti, kad abu kartus čempionų varžovai žaidė ne pilnos sudėties, tad esant lygioms pajėgoms, Salininkams tikriausiai būtų tekę išeikvoti daugiau jėgų.

Tokie pasvarstymai, o praėjusio sekmadienio pavakare Salininkų futbolo bendruomenė turėjo tikrą šventę. Gausiai susirinkę žiūrovai išvydo saviškių triumfą daugiau nei įtikinamu rezultatu. Salininkai dar kartą parodė, kad įvarčius jų komandoje moka mušti visi ir kad nėra priklausomi vien nuo J.Račko. 13 tikslių smūgių auksinėse varžybose atliko net 10 skirtingų žaidėjų.

Kalbėti apie rungtynes ir jų chronologiją būtų laiko gaišimas. Aikštės šeimininkai visais žaidimo komponentais buvo pranašesni už Rytą, kuris tą sekmadienį žaidė tik devyniese ir turėjo akivaizdų, totalų pranašumą, kuris virto įvarčių puokšte. Salininkiečiai juokavo, kad jų vartininkas nesušalo tik todėl, kad tą dieną buvo pakankamai šilta ir švietė skaisti saulutė.

„Komanda turėjo puikų sezoną. Žaidėjai stengėsi kaip galėjo ir dėl komandos ir dėl sirgalių, netaupydami jėgų. Didelis ačiū nuostabiems komandos sirgaliams, didelis ačiū C diviziono komandoms, už puikias kovas čempionate ir išlikusią intrigą iki pačių paskutinių rungtynių. Mūsų buvo daug daugiau, nei registruoti 35 žaidėjai SFL čempionate. IR MES JĖGA. Kartu mes galime kalnus nuversti. Sveikas B divizione. 2011 m. mūsų laukia nauji iššūkiai. Bet juk taip įdomiau. Kitiems metams užduotis aiški – kaip nors išlaikyti visus žaidėjus ir nesugrįžti į C divizioną“, - rašoma FK Salininkai komandos interneto svetainėje.

Ryto komandos kapitonas Andžejus rado emocinių jėgų pakomentuoti šias rungtynes. Jis nurodė dvi tokio nesėkmingo pasirodymo priežastis: „1. Rungtynių data. Kitą dieną buvo visų Šventųjų diena, visi išsilakstė po kapines. 2. Pas mus nėra tikros vieningos komandos. Pastaruoju metu dažnai keitėsi sudėtis, gal todėl nepavyksta sulipdyti tikros komandos. Antro rato pradžioje buvo atsiradusi viltis, kad jau kažkas klijuojasi, bet kaip parodė paskutinės varžybos, tai buvo tik viltis. Iš būrio naujokų tik kelis žaidėjus, kuriuos galima suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų, galima vadinti tikrais žaidėjais, kurie neabejingi futbolui ir FK Rytui“.

„Norėčiau savo ir komandos vadovo Olego vardu padėkoti tiems žaidėjams, kurie rado laiko ir noro atvažiuoti į paskutines sezono varžybas. Taip pat sveikiname Salininkus laimėjus C divizioną. Linkime jiems kilti į viršų, tai tikrai stipri ir subalansuota komanda“, - pridūrė Andžejus.