2012 10 28

2012-10-29  http://www.sfl.lt/naujiena/3009-_fk_vingis_skiriamas_techninis_pralaimejimas/

FK Vingis skiriamas techninis pralaimėjimas

FK Salininkai užprotestavo paskutiniojo turo rungtynių su FK Vingis rezultatą.

Protesto esmė : šiose rungtynėse neturėjo teisės žaisti FK Vingis žaidėjas Erikas Vaičekauskas , kuris iki SFL Ergo A2diviziono 20-tojo turo savo sąskaitoje turėjo 3 geltonas korteles , o 21-ojo turo , rungtynėse Vingis- Ozo Tapyrai  jis gavogeltoną kortelę ir todėl  tai turėjo būti 4-oji  jo  geltona kortelė , už kurią pagal SFL nuostatus jis privalėjo praleisti sekančiaspaskutinio turo rungtynes su FK Salininkai. 

  Rungtynėse su Ozo Tapyrais  rungtynių protokole pažymėta , kad kortelė parodyta FK Vingis žaidėjui Nr. 9 , tačiau FK Vingisteisėjui pateiktame komandos žaidėjų  saraše Nr. 9 pažymėtas žaidėjas yra ne E.Vaičekauskas , o Dmitrij Melnikov kurio išviso nebuvo rungtynėse su Ozo tapyrais ir   kuriam ir buvo oficialiai pateiktoje rungtynių statistikoje įrašyta kortelė sfl.lt portale rungtynėse su Ozo Tapyrais. Bet tikrovėje Nr. 9 numeriu pažymėtais marškinėliais , tose rungtynėse su Ozo Tapyrais, žaidėErikas Vaičekauskas. ( tai  įrodančios nuotraukos iš rungtynių Ozo tapyrai - Vingis  yra pridėtos prie protesto). 

  FK Vingis pripažino ,kad įvyko techninė klaida ir tikrai žaidėjas E.Vaičekauskas negalėjo rungtyniauti paskutiniojo turorungtynių su FK Salininkais , todėl protestas išnagrinėtas  supaprastinta tvarka ir FK Salininkams užskaitoma techninė pergalėrezultatu 3-0.

   Nors buvo skelbta ,kad peržaidimo rungtynėse visų žaidėjų galiojančios nuobaudos bus anuliuotos, tačiau turint omenyje šįneeilinį atvejį informuojame, kad FK Vingis žaidėjas E.Vaičekauskas negalės rungtyniauti  rungtynėse su FK Kruša -i partnerdėl SFL Ergo čempionato  bronzos apdovanojimų.

  SFL Drausmės komitetas vėliau ištirs visas šio įvykio aplinkybes ir taip pat papildomai nagrinės ir abiejų  klubų atsakomybėsklausimus. Norime pažymėti , kad FK Salininkai jau iš anksto žinodami ,kad yra neteisingai suvesta 21-ojo turo statistika (Vingis-Ozo tapyrai) privalėjo nedelsiant informuoti SFL lygą ir vyr. teisėją  apie jų nuomone pastebėtus netikslumus.