2011 - 2012 SEZONAS

Prognozė: 1-2 vieta pogrupyje.

 Krepšininkai iš Salininkų miestelio ir toliau rungtyniaus Vilniaus krepšinio lygoje. Didžiausias praradimas komandoje – Pauliaus Jasukaičio persikėlimas į “Hansa Teleradijo kompanija 2” ekipą. Pliusas tas, jog “BC Salininkai” išsaugojo savo pagrindinį krepšininką - Andrej Kovalevski. Šis aukštaūgis Salininkų ekipoje yra būtent tas žaidėjas, aplink kurį yra formuojamas visas žaidimas. Po krepšiu salininkiečius sustiprins ir nemaža pagalba Andrejuj Kovalevskiui taps iš “Litrestos” ekipos perbėgęs vidurio puolėjas – Genadij Voroneckij. Ne ką mažiau pajėgus ir kitas naujas "pirkinys" - taip pat “Litrestos” krepšininkas – Darius Bukelis. Praeito sezono metu “BC Salininkai” ne kartą didžiulio kovingumo dėka išplėšdavo pergales iš varžovų rankų. Jei ir šį sezoną ekipos vadovas Kęstas Kudrešovas sugebės užvesti savo krepšininkus, “BC Salininkai” gali tapti sunkiai įveikiama komanda ne tik daugeliui grupės, tačiau ir visos C Lygos - Diremta taurės čempionato ekipų.

 

  Startavo antrasis VILNIAUS KREPŠINIO LYGOS (VKL) 2011-12 metų sezonas

BC SALININKAI  nuo spalio 15 dienos rungtyniauja VKL - DIREMTOS C  lygos „F“ pogrupyje

 Spalio pradžioje įvyko antrasis Vilniaus krepšinio lygos (VKL) 2011-12 metų sezono atidarymas. Šiemet didžiausioje VKL - DIREMTOS C  lygoje startuos net 42 komandos. Komandos padalintos į šešias grupes po septynias komandas. Jos rungtyniaus dviejų ratų sistema, po kurių seks antrasis etapas bei atkrintamosios varžybos. C lygoje galios nuostata, kad į antrąjį etapą komandos atsineš įskaitinius taškus, kurie padės kovoje dėl patekimo į atkrintamasias rungtynes.Įskaitiniais bus laikomi visi taškai, iškovoti pirmajame etape, net ir prieš skirtingo pajėgumo grupės varžovus. 1-3 vietas užėmusios ekipos sudarys TOP-18 grupę, kuri pagal iš anksto sudarytą varžybų medį susidės iš naujų 2 pogrupių po 9 komandas, rungtyniausiančias 1 rato sistema. 4-7 vietas užėmusios komandos taip pat pagal iš anksto sudarytą varžybų modelį sudarys BOTTOM-24 grupę, suskirstytą į tris pogrupius po 8 komandas.  Čia taip pat vyks rungtynės 1 rato sistema, o 24 komandos kovos dėl likusių 14-os kelialapių į PLAY-OFF etapą. Iš 42 dalyvių VKL - Diremtos C lygoje į atkrintamąsias varžybas pateks net 32 komandos, o komandos sužais mažiausiai po 19 reguliariojo sezono rungtynių. Vėliau seks 1/16 bei 1/8 etapai, susidedantys iš dviejų rungtynių skaičiuoant taškų skirtumą bei 1/4 finalo dalis, kurioje bus kaunamasi serijoje iki 2-jų pergalių. Turnyrą kaip ir kiekvienoje grupėje vainikuos FINAL-4 varžybos.

 Burtų keliu BC SALININKAI pateko į „F“ pogrupį:

KSP BC KSP-BIRŽŲ ALUS, HANSA TELERADIJO KOMPANIJA – 2, SKM - 95, BC SALININKAI, KK SPLAINAS, BORGA - MERKURIJUS 2, DAGOS.LT