2011 METAI

 Lapkričio 18 d. VO „Gelbėkit vaikus“ Vilniaus struktūrinio padalinio vaikų dienos centrai „Šaltinis“ ir „Svajonių laivas“ per išvyką į Pabradės vaikų globos namus, kartu su ten gyvenančiais globos įstaigos auklėtiniais, paminėjo Jungtinių Tautų Vaiko teisių konvencijos dieną ir dalyvavo naujai kuriamo Smėlio meno terapijos centro populiarinimo ir paramos akcijoje „Šypsenų miestas“.

 Kartu su globos namų auklėtiniais vaikų dienos centrų vaikai dėliojo pačių kurtą dėlionę „Teisės ir pareigos“, ant kartoninių plytų piešė nuotaikingus piešinius, žaidė žaidimus. Visą renginį lydėjo puiki vaikų nuotaika.

 Visi šio renginio dalyviai, 2012 m. birželio 1 d. minėsiantys tarptautinę vaikų gynimo dieną, bus pakviesti Vilniuje į Europos aikštę statyti „Šypsenų miestą“ iš 4000 kartoninių plytų, kuris taps Smėlio meno terapijos centro simboliu.

 VO  „Gelbėkit vaikus“ Vilniaus struktūrinio padalinio pirmininkė Vitalija M. Zaleckienė.

2011 rugsėjo 28 d. „Gelbėkit vaikus“ Salininkų vaikų dienos centras „ŠALTINIS“ kartu su kitais dienos centrais dalyvavo Vilniaus miesto A. Mickevičiaus bibliotekos organizuojamame konkurse “Paieška apie Europos sąjungos šalis ir savanorystę internete bei enciklopedijose”.

 

Vitalija M. Zaleckienė