2011 01 27

http://vilniauskl.lt/game_view.php?gg=125

Kėlinukai: (21:10, 15:13, 14:20, 17:17). Rungtynių teisėjai: P. Janavičius ir D. Prevlockis.

Ketvirtadienio vakarą Pilaitės vidurinėje mokykloje "Normaliok" savo aikštėje sutiko "BC Salininkų" komandą. Prasidėjus rungtynių pirmajam kėliniui nei aikštelės šeimininkai, nei priešininkai ganėtinai ilgai negalėjo įmesti į varžovų krepšį. Pirmieji taškai buvo pelnyti likus 6 minutėms iki kėlinio pabaigos. Pralaužę priešininkų gynybą "Normaliok" sėkmingai atakavo varžovų krepšį ir pirmajam kėliniui pasibaigus įgijo 11 taškų pranašumą 21:10. Antrajame "BC Salininkų" komanda bandė priešintis, tačiau šeimininkų komanda neleido įsibėgėti priešininkams ir toliau apeidama priešininkų gynybą didino įgytų taškų pranašumą greitomis atakomis bei taikliais tolimais metimais. Pasibaigus ilgajai pertraukai abi komandos į aikštelę grįžo nusiteikusios nelengvai, tačiau pergalingai kovai. Ir nors "BC Salininkų" ekipą pralaiminėjo 13 taškų skirtumų, bet žaidėjai nepasidavė ir suderinę savo komandos veiksmus vis dažniau ir rezultatyviau pataikydavo į varžovų krepšį, taip sumažinę šeimininkų pranašumą iki 7 taškų. Įpusėjus paskutiniam varžybų kėliniui abi komandos atakavo taikliai, tačiau fortūna pasisuko aikštelės šeimininkų naudai ir pasibaigus rungtynėms rezultatu 67:60 pergalę šventė "Normaliok" ekipa.

"Normaliok" komandos krepšininkas R. Lukoševičius po pergalės kalbėjo: "gerai sužaidėme rungtynių pradžią. Vėliau atsipalaidavome ir jau ne pirmą kartą viskas sprendžiasi rungtynių pabaigoje. Ypač sunkiai sekėsi pataikyti iš toli, taip pat turėjome problemų po krepšiu. Tai klaidos, kurias reikia iki taisyti atkrintamųjų varžybų."

"BC Salininkų" vyr. treneris K. Kudrešovas po rungtynių nebuvo kalbus: "manau, kad per vėlai susigriebėm ir pakeitėm taktiką. Trūko komandinio susižaidimo ir, žinoma, pritrūko sėkmės."