2011 01 11

http://vilniauskl.lt/game_view.php?gg=104

Kėlinukai: (17:20, 22:15, 18:16, 18:17). Rungtynių teisėjai: L. Skripka ir T. Klionauskas.

Rungtynės prasidėjo gynybinio krepšinio demonstravimu. Nei viena, nei kita komanda nenorėjo užleisti iniciatyvos savo varžovams. Visgi nedidelę persvarą turėjo šeimininkai. Vos po trijų žaidimo minučių aikštelę šlubčiodamas buvo priverstas palikti "BC Salininkų" vidurio puolėjas M. Želys. Sužaidus 5 minutes nežymiai priekyje buvo "BC Salininkai" 8:6, visgi geriau sužaidę kėlinuko pabaigą svečiai spurtavo ir pasibaigus pirmajam kėlinukui jau pirmavo trijų taškų persvara – 17:20. Antrajame į aikštelę atsigavęs sugrįžo M. Želys, o "BC Salininkai", daugiausiai A. Kovalevskij dėka, šešių minučių atkarpą laimėjo rezultatu 13:0 bei įgijo 8 taškų persvarą – 32:24. Kėlinuko pabaigoje vėl geriau sužaidę "BC Šalčininkai" sugebėjo sumažintį savo deficitą iki minimumo – 36:35. Šeimininkų padėtį paskutinėmis antrojo kėlinio sekundėmis pagerino gynėjas P. Jasukaitis, kuris smeigė tritaškį ir komandos išėjo ilsėtis rezultatui esant 39:35. Po dviejų kėlinių "BC Šalčininkų" komandos vidurio puolėjas T. Chvatas jau buvo susirinkęs 4 asmenines pražangas, todėl šiek tiek palengvėjo šeimininkų aukštaūgių uždaviniai. Antrojoje pusėje daugiausiai rungtynių laiko iniciatyva priklausė "BC Salininkų" ekipai. Šalčininkiečiams niekaip neišeidavo prisivyti savo varžovų. Pačioje rungtynių pabaigoje svečiai dar turėjo galimybę išplėšti pergalę, tačiau užtikrintai žaidę salininkiečiai išlaikė persvarą ir šventė svarbią pergalę kovojant dėl vietos pirmajame aštuntuke.

"BC Salininkų" vyr. treneris K.Kudrešovas buvo patenkintas savo komandos pergale: „džiaugiuosi ypatingai gerai šiandien sužaidusiu mūsų komandos lyderiu A.Kovalevskij. Komanda susikaupė ir laimėjo. Svarbiausia, kad pasiekėm tai, ko norėjom – pergalę“.

Treneriui pritarė ir puikias rungtynes sužaidęs "BC Salininkų" krepšininkas A. Kovalevskij: "turėjome su vyrais rimtą susitikimą ir nusprendėme, jog nebėra kur trauktis. Reikia kabintis už aštuntuko iš visų jėgų, tuo labiau, jog potencialo tikrai turim. Tikiuosi, jog pradėjome demonstruoti savo žaidimą. Padeda ir namų sienos, nes daugelį svarbių rungtynių laimėjome būtent namuose."

Tuo tarpu "BC Šalčininkų" žaidžiantis treneris A.Danielius po pralaimėjimo nebuvo patenkintas komandos žaidimu: „jaučiasi neseniai pasibaigusios šventės, komandai pritrūko "susidirbimo". Padarėme labai daug klaidų, svarbiais momentais neatsikovojome kamuolių. Varžovai gerai sulošė dėl to ir laimėjo“.