2010 10 17

 

PRIEŠ RUNGTYNES http://www.sfl.lt/naujiena/1619-20_turas_arpas_bandys_atsikovoti_pozicijas/ 2010-10-15 10:24:29

Arpas – Salininkai 50/30/20. Sekmadienis, 16.30

Sekmadienio pavakare virš Maišiagalos praskris Salininkų kukuruznikas, kuris išmes savo desantą. Ant kiekvieno jo kario parašiuto puikuosis užrašas „lyderiai“. Salininkai C diviziono lyderiais tapo po praeito turo, kuomet namie įveikė Lentvarį, o Arpas suklupo Trakuose.

Pataisykite, jei klystu, bet Salininkų komanda pirmoje vietoje šį sezoną atsidūrė pirmą kartą. Atrodytų, kad jie tikisi tempti lyderių naštą ir po 20 turo. Optimizmo nestinga, nes po diskvalifikacijos į frontą sugrįžta „Žmogus – įvartis“ Jurijus Račko.

Tačiau nuomonė pasikeičia paklausius komandos vadovo Prano Janušausko nuomonės: „Mes, žinoma, stengsimės laimėti, bet žinome, kad priešininkas tikrai rimtas ir savo šansus vertiname realiai. Arpas – ne iš kelmo spirta komanda ir ne veltui kurį laiką buvo lyderiais. Čia ne taurės varžybos, kur sėkmę lemia kelios gerai sužaistos rungtynės“.

Salininkai šiuo metu užima 1 vietą. Pranas stebina, sakydamas, kad komandai prieš sezoną buvo keltas tikslas neiškristi iš C diviziono ir sako, kad bus patenkintas, jei pavyks išsaugoti vietą trejetuke.

Ar tai kuklus savo galimybių vertinimas? O gal bandymas „užmigdyti“ varžovus prieš būsimą kovą? Pamatysime sekmadienį.

Salininkų ekipos vadovas pastebėjo, kad Arpo komandoje pirmuoju smuiku griežia jaunimas. Jei pastudijuotume statistiką, pamatytume, kad iš visų Arpo komandos 2010 metais įmuštų 44 įvarčių net 40 pelnė žaidėjai iki 24 m. amžiaus.

„Rungtynės su Salininkais mums yra lemiamos kovojant dėl prizinių vietų. Taigi, joms atiduosime visas jėgas, kaip įmanoma“, - žadėjo Arpo komandos vadovas Romualdas.

Pasak jo, Maišiagalos stadionas, kurį 100 proc. prižiūri tik Arpo komandos nariai, yra kiek trumpesnis nei standartiškas, tačiau ne mažesnis už Kalnų parko ar Salininkų. Arpui namų aikštė neša sėkmę – čia laimima per 80 proc. visų varžybų.

Prieš rungtynes Mutis vėl iškėlė B ir C divizionų sujungimo įdėją ir pateikė savo pasiūlymą, kurį jau buvo rašęs komentaruose. Pasak Romualdo, net iškovojęs teisę žaisti B divizione, Arpas gali jos atsisakyti, nes komanda laikosi konservatyvios politikos, stengiasi išsaugoti visus vyresnius žaidėjus.

PO RUNGTYNIŲ http://www.sfl.lt/naujiena/1635-nerealiu_kovu_metas/2010-10-19 10:50:18

Lietuvių liaudyje yra toks posakis – Kuklumo iš žmogaus neatimsi. Ir jis puikiai tiktų Salininkų komandos vadovui Pranui. Prieš akistatą Maišiagaloje su diviziono lyderiu Arpu Pranas minėjo, kad jo komandai nekeliami jokie aukšti tikslai, būtų puiku tiesiog likti tarp prizininkų. Reikia pasakyti, kad neslegiant psichologinei atsakomybei, komandos dažnai žaidžia sėkmingai ir naudingai.

Taip ir nutiko Arpo namų aikštėje, o šeimininkai turėtų džiaugtis išplėšę tašką paskutinėmis rungtynių sekundėmis šioje lygiaverčių varžovų dvikovoje.

Pasak Arpo komandos vadovo Romualdo, jo komanda pirmoje rungtynių dalyje turėjo nedidelį teritorinį pranašumą, šiek tiek dažniau laikė kamuolį, bet tos persvaros paversti įvarčiais nepavyko.

Antrą kėlinį aktyviau pradėjo svečiai ir jų pastangos 55 min. buvo apvainikuotos Igno Jonaičio įvarčiu. Jis pasižymėjo antrame ture iš eilės. Nemažai diskutuojama apie Salininkų komandos snaiperio Jurijaus Račko naudą rungtynėse. Jo įvarčiai kalba patys už save, tačiau akivaizdu, kad ir be Jurijaus Salininkuose yra kam pasižymėti. Tai matyti jau antrose rungtynėse iš eilės.

Rungtynės Maišiagaloje nenumaldomai ėjo link pabaigos, o Arpo komandos vyrai vis labiau spaudė varžovus o dvikovos pabaigoje užgulė jų vartus. Už pastangas buvo atlyginta. Paskutinėmis mačo akimirkomis Jevgenijui Ylai pavyko rezultatą išlyginti. Arpas parodė didesnę ištvermę, bet tenkinosi tik tašku.

Toks rezultatas gali tapti lemtingu komandoms dalijantis galutines vietas. Salininkai šiuo metu lyderiauja su Lentvariu, tačiau turi palankesnį tarpusavio varžybų santykį. Paskutines rungtynes salininkiečiai žais su apatinės lentelės komandomis Žaibai bei Rytas ir yra padėties šeimininkai.